• Novinky

            • Oznam

            • Venujte prosím nižšie uvedeným informáciám a prílohám zvýšenú pozornosť. Oboznamujem celý kolektív  školy resp. školské zariadenie a zákonných zástupcov detí so zaslanými informáciami pre vzniknutú situáciu v súvislosti s bezpečnosťou na školách.

            • Oznam: Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

            • Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých bol nahlásený bombový útok. Podľa aktuálnych informácií nie sú v bezprostrednom ohrození, preto nie je nevyhnutné pristúpiť k ich zatvoreniu. V utorok bezpečnostné zložky zvažovali túto možnosť po tom, čo na všetky stupne škôl prišlo vyše 1 500 hlásení o bombovej hrozbe. Nové hlásenia už v súčasnosti neprichádzajú.

            • SILA SLOVA

            • Dňa 26.4.2024 sme sa zúčastnili súťaže vyhlásenej osemročným Gymnáziom Žiline pod názvom  Sila Slova (The Power of the Word│Die Macht des Wortes). 

              Sila Slova je literárno-výtvarná súťaž v prednese anglickej a nemeckej poézie, prózy a spevu spojená s výtvarnou súťažou v dvoch kategóriách a dramatickou inscenáciou. Do pilotného kola sa prihlásilo až 160 účastníkov, teda konkurencia bola naozaj veľká. Tejto súťaže sa zúčastnili aj žiačky nášho gymnázia – Lucia Kračmerová (II.A)  – v kategórii vlastne po anglicky písaná tvorba, Hannah Abrman (II.A) – interpretácia piesne v angličtine a Tereza Domková (III.A) – interpretácia vlastnej po anglicky písanej tvorby. Aj napriek tomu, že sa dievčatá nedostali na prvé 3 miesta, so cťou a veľkým talentom reprezentovali našu školu a môžeme byť na ne právom hrdí. Ďakujeme aj pani učiteľke Slovákovej, ktorá im pomáhala s prípravou.